Menu

Forsiden
Casemod




Links

Google
TweakUp
EDBpriser
Animesuki
Icanhascheezburger?
Her er så foreløbig det eneste casemod, jeg har billeder af (klik på billederne for at se dem i fuld størrelse). Kabinettet er fra en gammel Compaq Presario 5696, som oprindelig var udstyret med en Pentium III-500, 128MB SD-RAM, 16GB harddisk, Zip100-drev og DVD. Da jeg fandt den på genbrugspladsen var den ribbet for drev (bortset fra diskettedrevet), men PSU, bundkort og CPU sad stadig i den. Jeg kunne dog ikke få liv i den, men syntes alligevel jeg ville beholde kabinettet, og se om jeg kunne få noget brugbart ud af det. Jeg overvejede i starten at male kabinettet i et blåt/sort farveskema, men faldt så over den metallicgrønne en dag jeg var i det lokale byggemarked. Jeg valgte at bruge tavlelak til den sorte farve, da jeg skulle bruge en meget slidstærk mat lak til knapperne. Det gør så også låget så dejligt nemt at rengøre. :D Hvis lakken ser lidt tynd ud på fronten, er det, for det første fordi der ikke måtte komme for meget lak i hullerne til knapper og lign., for det andet for at man stadig skulle kunne se dels teksten, dels dioderne inde bag ved panelet med powerknappen. Hvad angår dette panel, var jeg nødt til at fatte loddekolben, da panelet oprindeligt blev forbundet med bundkortet med et fladkabel. Dette er typisk for Compaq, og gør at man ikke umiddelbart kan skifte bundkortet ud med et af et andet mærke. Powerknappen og den ene diode har jeg derfor loddet et par ledninger på, så jeg i det mindste kan starte maskinen, og se når der er diskaktivitet. Planen er at power-LED'en også skal forbindes på et tidspunkt.
Et styk modificeret Presario kabinet set fra siden. trådgitteret sad på den 120mm blæser, som sidder inde bag det, da jeg fandt den på genbrug. For at få det til at se lidt pænt ud, har jeg sat det fast med popnitter. Håndtagene er egentlig beregnet på skabslåger og skuffer, men de har altså fundet vej til "Scumpaq'en" istedet. Det gør det lettere at hive den ud fra sit gemme under skrivebordet, og det gør den dejligt nem at bære, hvis jeg skulle finde på at tage den med til et netparty.
Set skråt bagfra. Jeg har forbedret airflowet ved at skære det perforerede plade ud, som gav et dårligt airflow til den 92mm blæser, som sidder og føder CPU køleren med luft. Jeg har istedet monteret et trådgitter. Låget skrues fast med 5 sorteloxerede aluminiumsfingerskruer.
Set fra siden med låget af. Grafikkortet på billedet er et Voodoo3 3500TV, som ikke sidder i længere. Det Asus AGP-V6800, som jeg har sat i istedet, har jeg monteret med en Tt Blue Orb og hjemmelavede heatsinks på RAM'ene. Til de forreste hjul har jeg brugt møtrikker som risere, for at hæve frontpanelet fra jorden. Pladen, der deler kabinettet op i 2 afdelinger, har jeg været nødt til at skære hul i, da jeg ikke kunne få ATX strømstikket igennem. Oprindeligt var der kun et lille hul, som man lige kunne klemme det oprindelige ledningsnet igennem (3 AT strømstik og et par molex stik), og en smal slidse til at føre et 40 leders fladkabel igennem til Zip- og DVD drev. For at få en ide om, hvor lille hullet var, er det nok at se på rundingerne på hullet. Rundingen tættest på ledningerne er en del af det oprindelige hul. Jeg valgte derfor at skære et så stort hul som muligt, for at de to blæsere i den nederste sektion kunne komme af med luften.
Hvad angår kølingen, har jeg også været igang med at lege. Fanduct'en var oprindeligt vinklet i 90° for at køle en passiv heatsink, men da Alpha'ens køleribber vender modsat, har jeg vinklet duct'en for at lede luften længere fremad mod Alpha'ens blæsere. Da jeg i sin tid købte Alpha'en, sad der kun en enkelt 60mm blæser på den. Den sad oven i købet forskudt fra midten, så det gav en ujævn køling af profilen. Jeg fik derfor fat i 2 nye blæsere (60x60x16mm Titan 2x ball), hvilket der lige nøjagtigt er plads til på profilen. For at mindske støjen fra blæserne, har jeg sat en 8V adapter fra en NC Silverado på ledningerne. Ud over det, er der skåret hul i CPU'ens dæksel for at få plads til en "Goldfinger", et print med dip-switches til at ændre CPU'ens multiplier, CPU'ens heatspreader er planslebet og der er monteret en temperaturføler på bagsiden, så tæt på kernen, som fysisk muligt.
Her ses hvordan jeg har monteret en gammel 120mm blæser nede foran grafikkortet. Ideen fik jeg oprindeligt, da jeg i en ældre maskine skulle have et bedre airflow, da temperaturen blev temmelig høj (~40°). Problemet var, at hvis jeg skruede blæseren fast direkte på låget, ville jeg få bøvl med ledningerne til blæseren. Jeg havde nogle gamle dækplader liggende, hvor der var hul i enden og tænkte "det må da kunne bruges til noget". I det kabinet jeg havde dengang, var der en masse ventilationshuller i bagpladen, som jeg kunne montere beslagene i. I dette kabinet, måtte jeg dog bore nogle nye. Beslagene er her kortet op, afrundet og har fået boret nogle nye huller til monteringen af blæseren. Beslagene er blevet bukket i form, for at få blæseren så tæt på kabinetlåget som muligt.
Hardware:

CPU: AMD K7-Athlon 800MHz SlotA (0,18µ)
CPU køler: Alpha P612H35M
Motherboard: Asus K7V
RAM: 3x 256MB (768MB) Kingston PC133
Harddisk: Seagate Barracuda-IV Fluid 80GB
Brænder: Plextor PlexWriter 16/10/40A
Grafikkort: Asus AGP-V6800 Pure (GeFORCE-DDR 32MB)
Lydkort: Creative SoundBlaster Live! 5.1
Netkort: SMC 1211TX
Monitor: Samsung SyncMaster 15GLe (15" @1024x768/60Hz)
Keyboard/Mus: Logitech Cordless Desktop SE